Massages

Massage is fijn voor groot en klein!

Gemasseerd worden heeft vele voordelen op zowel lichamelijk als op mentaal vlak. Er zijn veel verschillende vormen van massage. De massages die ik aanbied zijn gericht op ontspanning, bewust–zijn en verbinding met je lijf en je gevoel.

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Er groeit een nieuw leven in je, hoe bijzonder is dat!
Tijdens een zwangerschap gebeurt er van alles met en in je lichaam. Dat kan zorgen voor de bepaalde gevoelens en/of ongemakken. Hierdoor kan het zijn dat je meer of vaker behoefte hebt aan een moment voor jezelf, een moment van ontspanning en bewust contact maken met je kindje in je buik. Ook wanneer je lichamelijke ongemakken krijgt, kan het fijn en ontspannend zijn om gemasseerd te worden. Een zwangerschapsmassage is niet alleen ontspannend. Het kan ook veel lichamelijke voordelen hebben:

 • Het verhoogt je mentale gezondheid
  Tijdens een massage maakt je lichaam meer oxytocine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt. De aanmaak van stresshormonen wordt juist lager door een massage. Heb je tijdens je zwangerschap last van angstige gevoelens of stress? Dan kan een zwangerschapsmassage ondersteunend zijn.
 • Je slaapt beter en het versterkt je weerstand
  Een zwangerschap kan je slaapritme flink verstoren. Na een massage kan je vaak makkelijker in slaap vallen en slaap je dieper. Doordat je beter slaapt, maak je positieve hormonen aan en heb je een betere bloedsomloop. Dit alles zorgt voor een sterker immuunsysteem.
 • Een massage bevordert ook de bloeddoorstroming en stimuleert het lymfestelsel
  De placenta wordt beter doorbloed en afvalstoffen kunnen sneller uit het lichaam afgevoerd worden. Voldoende water drinken is hierbij belangrijk.
 • Het geeft verlichting bij pijnklachten
  Een zwangerschap is een behoorlijke belasting voor je spieren. Hierdoor kan je last krijgen van bekkenklachten, rugpijn, schouderpijn en krampen in de benen. Een massage maakt je spieren soepel en verlicht de pijn.
 • Je houdt minder vocht vast
  Veel vrouwen houden vocht vast tijdens hun zwangerschap. Vooral tijdens de laatste maanden kan je hier last van hebben. Een zwangerschapsmassage zorgt voor een betere vochtafdrijving.
 • De kans op vroeggeboorte wordt kleiner
  Onderzoek laat zien dat zwangerschapsmassages de kans op een vroeggeboorte verkleinen. Daarnaast zorgt een massage voor een lagere kans op complicaties bij je baby na de bevalling.

Ik ben gediplomeerd zwangerschapsmasseuze en verwelkom je graag voor een ontspanningsmassage in mijn praktijk. Daar staat een fijne massagetafel speciaal voor zwangeren. Er zitten uitsparingen in voor de buik en borsten en de buik wordt ondersteund door een buikband waardoor de rug ook kan ontspannen.

Heb je behoefte aan een ontspanningsmassage? Neem dan contact met me op voor het maken van een afspraak.

Een zwangerschapsmassage is ook een fijn cadeau om te krijgen. Hiervoor zijn cadeaubonnen beschikbaar voor een bedrag naar keuze.

Voeding en liefdevolle aanraking zijn de basisbehoeftes van een baby om goed te kunnen groeien. Liefdevolle aanraking en massage geven een geborgen, fijn en vertrouwd gevoel. Ook heeft het een positieve werking op zowel lichamelijk als op emotioneel gebied, voor baby en ouder. Er zijn veel voordelen van babymassage. Namelijk:

 • Het draagt op een positieve manier bij aan de band tussen ouder en kind
 • Als ouder leer je de lichaamstaal van je kindje nog beter begrijpen
 • Het kan ervoor zorgen dat je kindje minder geprikkeld gedrag vertoond en sneller toeneemt in gewicht en lengte
 • Het heeft een positieve uitwerking op de bloedsomloop, de spijsvertering, het helpt bij darmkrampjes en het stimuleert het immuunsysteem
 • Het stimuleert de ontwikkeling van je kindje: het bevordert de motoriek, ademhaling en spierontwikkeling
 • Het kan ervoor zorgen dat je kindje rustiger en dieper slaapt

Lijkt het je fijn om samen met je kindje een cursus babymassage te doen? Jullie zijn van harte welkom in mijn praktijk! Daar leer je in 4 lessen van circa 90 minuten de gehele babymassage. We lopen samen de stappen van het masseren door. Jij met je kindje en ik met mijn babymassagepop. Daarnaast krijg je informatie en tips die op een positieve manier kunnen bijdragen aan het welbevinden van je kindje.

Aan het einde van elke les mag je kindje lekker badderen in de tummytub. Voor de meeste kindjes is dit erg fijn en ontspannend en een mooie afsluiting. Je kunt de cursus individueel en in tweetallen doen.

Aanraking is net als eten en drinken een eerste levensbehoefte van de mens. Dat begint begint al vanaf de geboorte. Vooral voor gevoelige kinderen die snel overprikkeld zijn of moeite hebben om de verbinding met hun gevoel en lijf te maken en/of te behouden, kan massage helpend zijn. Door aanrakingen en massage kunnen kinderen wel weer de verbinding met hun eigen lichaam en gevoel maken. Op die manier kunnen ze prikkels en andere ongemakken loslaten, tot rust komen en meer in hun eigen kracht komen te staan. Het kind zal zich ondersteund, veilig, gehoord en gezien voelen. Dat draagt weer op een positieve manier bij aan het algehele welbevinden, de gezondheid en de ontwikkeling van een kind.

Er zijn meer mooie effecten van kindermassage, namelijk:

 • Het bevordert de beweegbaarheid van het kind
 • Beter met stress kunnen omgaan
 • Het versterkt het immuunsysteem
 • Makkelijker sociale contacten kunnen aangaan
 • Het kind kan zich beter en langer concentreren
 • Het kan zorgen voor meer zelfvertrouwen en weerbaarheid
 • Het slapen gaat meestal makkelijker en beter

Voor sommige kinderen kan het in het begin een stap te ver zijn om zich direct open te kunnen of durven stellen voor een massage op de massagetafel. In dat geval zijn er verschillende manieren om spelenderwijs aanrakingen op te bouwen en vertrouwd te raken met degene die de massage zal gaan geven. Het is belangrijk dat het kind zelf maar vooral ook degene die masseert, respect heeft voor de grenzen van het kind. 
Ieder kind is uniek en reageert op zijn of haar eigen manier op massage. Houd hier rekening mee. Verwacht niet dat het kind na één massage gelijk alle positieve effecten van massage zal laten zien. Zoiets is een natuurlijk proces.

Wil je als ouder graag meer verbinding met je kind? Of je kind helpen meer verbinding met zijn of haar gevoel/ lijf te maken? Te ontprikkelen en te ontspannen? Dan zou je de cursus kindermassage kunnen gaan doen! Je kunt de cursus individueel of in tweetallen volgen.

Tijdens de cursus leer je hoe je een kind een complete lichaamsmassage kunt geven maar ook hoe je spelenderwijs korte massage spelletjes kunt doen of yoga en meditatieoefeningen. Deze oefeningen zijn niet alleen leuk om te doen, ze dragen ook bij aan het welbevinden van het kind en bevorderen de ouder-kind relatie.

Tijdens de 2e cursusdag leer je de massagehandelingen voor de gehele massage. Indien je de cursus individueel volgt, is het nodig dat je een volwassen persoon meeneemt om op te kunnen oefenen.

Het moederschap is prachtig maar ook intensief. Je herkent het vast wel. Door alledaagse dingen kom je nauwelijks toe aan een moment voor jezelf. Alle aandacht gaat vaak uit naar je kind(eren), het huishouden, je partner, familie, vrienden en indien je een baan hebt, naar je werk. De tijd vliegt en voor je er erg in hebt, word je geleefd. Het klinkt misschien makkelijk gezegd, maar goed voor jezelf zorgen is ontzettend belangrijk. Ik weet zelf als geen ander hoe snel je jezelf kunt “vergeten” of wegcijferen en op de automatische piloot gaat leven. Even pas op de plaats en tot stilstand komen kan zoveel doen op zowel mentaal als op lichamelijk niveau. Ook dat heb ik zelf ondervonden.

Wanneer jij je meer ontspannen, rustiger in je hoofd en lijf voelt, kun je meer aan en ben je een leukere versie van jezelf! Daarom geef ik ook massages voor mama’s. Even een moment voor jezelf, weer verbinding maken met je lijf en lekker ontspannen. We beginnen met een kopje thee en een praatje. Vervolgens mag je op de massagetafel gaan liggen voor een massage met op de achtergrond een rustgevend muziekje. Je bent welkom mama!

Cadeaubon

Praktijk Caring heeft cadeaubonnen die je kun gebruiken voor alles wat Praktijk Caring aanbiedt. Voor massages, coaching maar ook voor de producten in de webshop. Een leuk cadeau om te krijgen! Je kunt de cadeaubonnen vinden in mijn webshop en daar je voorkeuren aangeven. 

Mama gesprek

Indien je naast massage behoefte hebt aan een luisterend oor, vrijblijvend informatie en/of advies met een bewuste en natuurlijke inslag rondom zwangerschap, bevalling en het opgroeien van kinderen, kun je dit bij me aangeven. We maken dan een afspraak en stemmen samen af hoe we invulling gaan geven aan het gesprek. Voel je vrij om tijdens een kop thee en als je wilt, een lekker warm voetenbadje, te vertellen waar je tegenaan loopt of waar je graag meer informatie over zou willen.