Massages

Massage is fijn voor groot en klein!

Gemasseerd worden heeft vele voordelen op zowel lichamelijk als op mentaal vlak. Er zijn veel verschillende vormen van massage. De massages die ik aanbied zijn gericht op ontspanning, bewust–zijn en verbinding met je lijf en je gevoel.

Zwangerschapsmassage (vanaf 12 weken zwangerschap) | Praktijk CaringGefeliciteerd, je bent zwanger! Er groeit een nieuw leven in je, hoe bijzonder is dat! Tijdens een zwangerschap gebeurt er van alles met en in je lichaam. Dat kan zorgen voor de bepaalde gevoelens en/of ongemakken. Hierdoor kan het zijn dat je meer of vaker behoefte hebt aan een moment voor jezelf, een moment van ontspanning en bewust contact maken met je kindje in je buik. Ook wanneer je lichamelijke ongemakken krijgt, kan het fijn en ontspannend zijn om gemasseerd te worden. Een zwangerschapsmassage is niet alleen ontspannend. Het kan ook veel lichamelijke voordelen hebben:

 • Het verhoogt je mentale gezondheid
  Tijdens een massage maakt je lichaam meer oxytocine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt. De aanmaak van stresshormonen wordt juist lager door een massage. Heb je tijdens je zwangerschap last van angstige gevoelens of stress? Dan kan een zwangerschapsmassage ondersteunend zijn.
 • Je slaapt beter en het versterkt je weerstand
  Een zwangerschap kan je slaapritme flink verstoren. Na een massage kan je vaak makkelijker in slaap vallen en slaap je dieper. Doordat je beter slaapt, maak je positieve hormonen aan en heb je een betere bloedsomloop. Dit alles zorgt voor een sterker immuunsysteem.
 • Een massage bevordert ook de bloeddoorstroming en stimuleert het lymfestelsel
  De placenta wordt beter doorbloed en afvalstoffen kunnen sneller uit het lichaam afgevoerd worden. Voldoende water drinken is hierbij belangrijk.
 • Het geeft verlichting bij pijnklachten
  Een zwangerschap is een behoorlijke belasting voor je spieren. Hierdoor kan je last krijgen van bekkenklachten, rugpijn, schouderpijn en krampen in de benen. Een massage maakt je spieren soepel en verlicht de pijn.
 • Je houdt minder vocht vast
  Veel vrouwen houden vocht vast tijdens hun zwangerschap. Vooral tijdens de laatste maanden kan je hier last van hebben. Een zwangerschapsmassage zorgt voor een betere vochtafdrijving.
 • De kans op vroeggeboorte wordt kleiner
  Onderzoek laat zien dat zwangerschapsmassages de kans op een vroeggeboorte verkleinen. Daarnaast zorgt een massage voor een lagere kans op complicaties bij je baby na de bevalling.

Ik ben gediplomeerd zwangerschapsmasseuze en verwelkom je graag voor een ontspanningsmassage in mijn praktijk. Daar staat een fijne massagetafel speciaal voor zwangeren. Er zitten uitsparingen in voor de buik en borsten en de buik wordt ondersteund door een buikband waardoor de rug ook kan ontspannen.

Heb je behoefte aan een ontspanningsmassage? Neem dan contact met me op voor het maken van een afspraak.

Een zwangerschapsmassage is ook een fijn cadeau om te krijgen. Hiervoor zijn cadeaubonnen beschikbaar voor een bedrag naar keuze.

Cursus Shantala babymassage (vanaf 6 weken) | Praktijk CaringWil je leren hoe je je kindje kunt masseren? Leuk, je bent van harte welkom!

Voeding en liefdevolle aanraking zijn de basisbehoeftes van een baby om goed te kunnen groeien. Ook geeft het een geborgen, fijn en vertrouwd gevoel. Massage heeft een positieve werking op lichamelijk en emotioneel gebied, voor zowel baby en ouder. 

Meer voordelen van babymassage zijn:

 • Het draagt op een positieve manier bij aan de band tussen ouder en kind
 • Als ouder leer je de lichaamstaal van je kindje nog beter begrijpen
 • Het kan ervoor zorgen dat je kindje minder geprikkeld gedrag vertoond en sneller toeneemt in gewicht en lengte
 • Het heeft een positieve uitwerking op de bloedsomloop, de spijsvertering, het helpt bij darmkrampjes en het stimuleert het immuunsysteem
 • Het stimuleert de ontwikkeling van je kindje: het bevordert de motoriek, ademhaling en spierontwikkeling
 • Het kan ervoor zorgen dat je kindje rustiger en dieper slaapt

In 3 lessen van circa 90 minuten leer je de gehele babymassage. Het is mogelijk om deze cursus  tijdens je zwangerschap al te gaan doen zodat je alvast weet hoe jij je kindje kunt masseren en andere fijne tips hebt gekregen voor tijdens je zwangerschap, je bevalling en de tijd erna.  
Wil je liever met je kindje komen dan is dat ook helemaal goed. Vanaf dat je kindje 6 weken is tot het gaat kruipen is de cursus te volgen. Naast het aanleren van de massage, krijg je ook waardevolle informatie en tips die op een positieve manier kunnen bijdragen aan het welbevinden en de ontwikkeling van je kindje. Aan het einde van elke les mag je kindje lekker badderen in de tummytub. Voor de meeste kindjes is dit fijn en ontspannend en een mooie afsluiting.

Je kunt de cursus individueel en in tweetallen bij mij in de praktijk doen. Ook is het mogelijk dat ik de cursus in een kleine groep op locatie kom geven. Neem voor meer informatie contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Kindermassage (van 4 - 12 jaar) | Praktijk CaringAanraking is net als eten en drinken een eerste levensbehoefte van de mens. Dat begint al vanaf de geboorte. Vooral voor gevoelige kinderen die snel overprikkeld zijn of moeite hebben om de verbinding met hun gevoel en lijf te maken en/of te behouden, kan massage helpend zijn. Door aanrakingen en massage kunnen kinderen wel weer de verbinding met hun eigen lichaam en gevoel maken. Op die manier kunnen ze prikkels en andere ongemakken loslaten, tot rust komen en meer in hun eigen kracht komen te staan. Het kind zal zich ondersteund, veilig, gehoord en gezien voelen. Dat draagt weer op een positieve manier bij aan het algehele welbevinden, de gezondheid en de ontwikkeling van een kind.

Er zijn meer mooie effecten van kindermassage, namelijk:

 • Het bevordert de beweegbaarheid van het kind
 • Het ondersteunt bij prikkelverwerking
 • Het versterkt het immuunsysteem
 • Het kind kan zich beter en langer concentreren
 • Het kan zorgen voor meer zelfvertrouwen en weerbaarheid
 • Het heeft een positieve invloed op het slapen

Voor sommige kinderen kan het in het begin een stap te ver zijn om zich direct open te kunnen of durven stellen voor een massage. In dat geval zijn er verschillende manieren om spelenderwijs aanrakingen op te bouwen. Ieder kind is uniek en reageert op zijn of haar eigen manier op massage. Zoiets is een natuurlijk proces.

Wil je als ouder graag meer verbinding met je kind? Of je kind helpen meer verbinding met zijn of haar gevoel/ lijf te maken? Te ontprikkelen en te ontspannen? Dan zou je de workshop kindermassage kunnen gaan doen! Deze kun je  individueel of in tweetallen volgen.

Tijdens de workshop leer je hoe je een kind een complete lichaamsmassage kunt geven maar ook hoe je spelenderwijs korte massage spelletjes kunt doen of yoga en meditatieoefeningen. Deze oefeningen zijn niet alleen leuk om te doen, ze dragen ook bij aan het welbevinden van het kind en bevorderen de ouder-kind relatie.

Indien je de workshop individueel volgt, is het nodig dat je een volwassen persoon meeneemt om op te kunnen oefenen.

Het moederschap is prachtig maar ook intensief. Je herkent het vast wel. Door alledaagse dingen kom je soms nauwelijks toe aan een moment voor jezelf. Vaak gaat alle aandacht uit naar je kind(eren), het huishouden, je partner, familie, vrienden en indien je een baan hebt, naar je werk. De tijd vliegt en voor je er erg in hebt, word je geleefd.  Ik weet zelf als geen ander hoe snel je jezelf kunt “vergeten” of wegcijferen en op de automatische piloot gaat leven. Goed voor jezelf zorgen is zo belangrijk. Even pas op de plaats en tot stilstand komen kan zoveel doen zowel mentaal als lichamelijk. Ook dat heb ik zelf ondervonden.

Wanneer jij je meer ontspannen, rustiger in je hoofd en lijf voelt, kun je meer aan en ben je een leukere versie van jezelf! Daarom geef ik ook massages voor mama’s. Even een moment voor jezelf,  verbinding maken met je lijf en lekker ontspannen! 

Je bent welkom mama!

Recensies

Cadeaubon

Praktijk Caring heeft cadeaubonnen die je kun gebruiken voor alles wat Praktijk Caring aanbiedt. Voor massages, coaching maar ook voor de producten in de webshop. Een leuk cadeau om te krijgen! Je kunt de cadeaubonnen vinden in mijn webshop en daar je voorkeuren aangeven. 

Mama coaching

Zijn er dingen waar jij tegenaan loopt bij jezelf of in de interactie met je kinderen?

Zou je daarbij graag  ondersteuning willen? Ik coach ook mama’s!  

Neem gerust  contact met me op, dan maken we een afspraak en stemmen we samen af waar jij behoefte aan hebt.